Nieuwe shirts IKMF

Nieuwe shirts IKMF

24 april 2023

Al jaren vragen instructeurs en studenten of het verplichte witte shirt niet vervangen kan worden door een andere kleur, zwart ofzo..

Volgens de reglementen van de IKMF is de kleur zwart voorbehouden aan instructeurs en wit voor de studenten zodat voor iedereen in een oog opslag duidelijk is wie de instructeur is in een les. 

Na ruim 20 jaar gaan we dat veranderen.

Vanaf heden introduceren we het donker grijze IKMF T shirt. Niet zwart, niet wit maar mooi er tussenin.

De jeugd draagt licht grijs en de volwassenen donker grijs.

Het donker grijze IKMF shirt met WITTE opdruk is dus vanaf heden het officiële IKMF shirt voor de examens en mag dus zowel in de les als op een examen gedragen worden.

"Ja maar.... ik heb pas geleden een wit shirt gekocht, wat moet ik daar nu mee dan?"

Het witte shirt blijft in de transitie periode ook het officiële shirt en kan gewoon gedragen worden in de les en op examens.

Pas vanaf 1 Maart 2025 zal het witte shirt niet meer op examens gedragen mogen worden en komt iedereen in donker grijs naar de level test. We gaan er vanuit dat de meeste huidige witte shirt t.z.t. al gesneuveld zijn in de krav maga lessen/examens.

Na 1 maart 2025 kunnen de witte shirts nog wel in de les gedragen worden natuurlijk, ze hoeven dus niet in de prullenbak.

We hebben inmiddels matching hoodies in donker grijs te koop in de shop en zijn nog op zoek naar dry fit shirts in dezelfde kleur. Zodra we die hebben gevonden komen die ook in de collectie.